äggfrysning

allt du vill veta om framtidens teknik

Vi besvarar frågorna du inte visste att du hade!

Allt om äggfrysning

Denna sajt tar upp ett relativt nytt fenomen, nämligen äggfrysning, dvs. en ny teknik som gör att man kan frysa en kvinnas äggceller och tina upp flera år senare. Det är en för individen fertilitetsbevarande åtgärd som gör att den biologiska klockan kan tänjas på något. Här får du all information om hur det går till och vad som händer vid ingreppet, lagar och regler, odds för graviditet och även priser.

Men vi tar även upp de många problemområdena med äggfrysning. Att det är en osäker och dyr metod som inte ger några garantier, men som kan invagga kvinnor i en i värsta fall falsk trygghet. Vi vill att den här sajten ska hjälpa dig att förstå vad äggfrysningen verkligen handlar om. Förhoppningen är att den delvis ska hjälpa intresserade att fatta ett beslut om det här är någonting för dem.

Det kan vara en god idé att få lite andra infallsvinklar än bara dem som kliniken kan ge dig. Klinikerna vill naturligtvis ha dig som kund och kommer att agera därefter. Det är dock viktigt att göra sin hemläxa. Googla på både svenska och engelska, diskutera i forum, läs bloggar osv. Stirra dig inte blind på forskningsstudier utan se efter vad verkliga människor som genomgått den här typen av behandling tycker.

Må gott!

Copyright © Marika Granskning & Tanke